vakáció, pihenés télen-nyáronKezdőlap
Rólunk
Szórakozás
Programok
Kapcsolat
Linkek
siklósi prg
Harkányi prg
Fórum
Galériavacationvacationvacationvacationvacationvacationvacation

 

Harkány  Baranya megye déli részén található, 8 km-re a horvát határtól. és ~25km-re  Pécstől délre. A Villányi-hegyég lábánál északi szelektől védve, festői környezetben helyezkedik el.  "A helység felett emelkedő, czukorsüveg formájú magas hegyének tetején, láthatni egy régi vár omladékait, honnan Bács, Baranya, Verőcze vidékeire felséges kilátás nyílik".

vacation

Katt a képre térképért!

Harkány természeti adottságai kitűnőek, kedvező az éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája. Az évi napsütéses órák száma 2100-2200.
Nyáron a nyugalmas, több hektáros gyógykert, télen az újonan bővített, felújított fürdőcsarnok, a kényelmes pihenők, valamint az épületekből közvetlenül megközelíthető gyógyfürdő várja a kikapcsolódni, gyóvacationgyulni vágyókat.
Harkányban és környékén szálláshelyek, éttermek, a szabadidő eltöltésének széles választéka biztosít kellemes pihenést. Az idelátogatók szórakoztatását szolgálják a különfélevacationfesztiválok és más programok, kiállítások. Ilyenek például az Ördögűző napok, Hímestojás napok, Pünkösdi Zenés Fesztivál, Fürdőfesztivál (július közepe), Harkányi Szüreti Fesztivál rendezvényei. Harkány és környéke kirándulásokra is alkalmas. Harkány nemzetközi sportcsarnokkal és számos sport és egészségcentrummal rendelkezik.(Gera Zoltán pályafutása a Harkány SE-ben indult a Pécsi MFC és a FTC előtt . Büszkék vagyunk Rád!) Harkány a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőkön kívűl, a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, az év minden szakában.

 

Harkányi Gyógyfürdő

vacation

Harkány Magyarország egyik legjelentősebb és legszebb gyógyfürdőhelye, kiemelt országos minősítésű gyógyfürdője. Természeti adottságai igen kedvezőek, így a pihenni, kikapcsolódni és gyógyulni vágyó turisták is szívesen látogatják. Itt több, mint másfél évszázada gyógyítják a panaszkodókat, betegeket. Hosszútávon mindenképp garantált a gyógyulás, a kellemetlen egészségügyi panaszok enyhülése. Híres kénesvacation hévizéről, mely számos betegség - reuma, izületi gyulladás után visszamaradó merevség, törések és egyéb mozgásszervi sérülések utáni kezelések, köszvény, isiász, csúzos eredetű izombénulások, idült bőrbántalmak, máj-, és lépbetegségek, nőgyógyászati betegségek, anyagcsere betegségek - gyógyítására alkalmas. Kiváló eredményeket értek el a pikkely-sömör (psoriasis) kezelése során. A termálkutak a fürdő területén helyezkednek el, 62 C-fokos vizet szállítanak. Víz összetétele: alkáli-hidrogénkarbonátos, a kénes vizek csoportjába tartozik. Harkányt fürdője révén a "Reumások Mekkája" néven emlegetik.

 

Korszerű fürdő ma már aligha működhet szauna, vacationpezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindez a harkányi strandfürdőben is vacationmegtalálható. A látványfürdő a felújított gyógyfürdő épületének emeletén, csodálatos környezetben várja az ide látogató fürdőzőket. Az  elhúzható tető lehetővé teszi a vendégek számára, hogy pezsgő- és jakuzzi- medencékből élvezhessék a napsütést. Családjának minden tagja megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot.

 

 

Történelem

Harkány nevét az oklevelek 1323-ban említették először Harkan néven. Harkánvacationy a királyi udvarnokok földje volt, melyet Károly Róbert király, mint örökös nélkül elhalt ember birtokát Pál fia György temesvári alvárnagynak adott, s határát is leiratta. Harkány a török időkben is lakott maradt. Megmaradt lakosai főleg földműveléssel, szőlőtermeléssel foglalkoztak. A törökök kivonulása utáni időkben a falu birtokosa a Batthyány család volt.
1823-ban a lecsapoláskor a mocsarakban dolgozó egyik munkás; Pogány János nevű jobbágy, a mocsárból felbuzgó meleg vízben áztatva fájós lábát, attól meggyógyult. Gyógyulásának hamar híre ment a környéken, és az uradalom is felsmerte a gyógyvíz hatását.

1866-tól a Zsigmondy Vilmos artézi kút. harkányi I. számú 37,7 méter mély 62°C hőmérsékletű kút, az ország első hévizkútja.

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. Az alkáli hidrogénkarbonátos kénes gyógyvíz összetételét tekintve európában egyedülálló. Harkányfürdő a természet ajándéka, a gyógyító víz városa. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már közel egymillió vendéget fogad évente.www.vacation.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!
"google-analytics.com/ga.js'